Gouden ochtend op Westhove

 


Onvergetelijk op stap!

Onder het motto “Onvergetelijk Oostkapelle” hebben we een uitstapje gemaakt naar Westhove op de prachtige ochtend van 5 oktober. We hebben het kasteel bewonderd en mochten even binnen kijken. Een heus ridderharnas en de schandpaal herinnerden ons aan woelige tijden van vroeger. Eén dappere metgezel durfde zijn hoofd wel in het blok te steken!

Oude bomen
Behalve het indrukwekkende gebouw sprak ook de oude linde tot onze verbeelding. Wat heeft die boom niet langs zien komen in zo’n 800 jaar! Ieder wilde de wandeling rondom de vijver meemaken, langs het Romeinse bruggetje en over het eiland. We genoten van de vergezichten, de bomen, de kleuren, de vruchten, de vogels in de lucht en op het water. Er was zelfs een rododendron gaan bloeien. Er werden bladeren en vruchten  verzameld voor onze herfsttafel in Tabadila.

Terra Maris
Daarna was het tijd voor koffie, thee en de heerlijke appeltaart in Terra Maris; bijna een maaltijd!Toen we het museum ingingen wachtte een medewerker ons al op. Hij vertelde over de soorten vissen in het aquarium en toonde de maaltijd die hij daarna aan de vissen ging voeren: polak-vis (kibbeling)en zagers. Het was erg leuk te zien hoe de dieren gretig aten; zelfs holbewoners zoals de kreeft en de aal kwamen te voorschijn. Daarna konden we van alles te weten komen over de bewoning van Zeeland en de voortdurende strijd om het land droog te houden. We zagen ook opgegraven potten en resten van vroege dieren.  De kracht van de wind konden we voelen bij een flinke blazer en het bracht ons ook bij de helikopters (esdoornvruchtjes) die we al in Tabadila hebben uitgeprobeerd.

Het genieten op zo’n ochtend is moeilijk in woorden te vatten, maar het onderstreept het groepsgevoel en de fijne sfeer met elkaar. We zijn blij dat we deze ochtend konden beleven. Al doende worden er steeds nieuwe uitstapjes verzonnen; iemand bedacht dat de plek uitstekend geschikt is voor een makan patita! Natuurlijk!

Geschreven door Ada Lilipaly

Geplaatst in Geen categorie.